Originea: este rezultatul incrucisarii Gusatului Laudin Valencian vechi si un anumit Gusat Rafeno influentat de Gorguero si Marchenero linii vechi. Din aceasta hibridare in jurul anilor 1939-1940, in Sevilia apare Gusatul Laudin Sevilian.
Specificitatea rasei: Temperamentul este agil, dinamic si foarte temperamental.
Corpul: Laudinul Sevilian este un gusat cu gusa rotunjita sub forma de para, cu penaj matasos si moale, marime mijlocie, armonios, cu o constitutie puternica.
Capul: are linii ovale, uniforme si suave.
Ochii: trebuie sa fie mari mai apropiati de cioc decat de ceafa, nici iesiti in afara nici infundati, sa respecte liniile capului. Culoarea trebuie sa fie in concordanta cu culoarea penajului, culoare deschisa si fara pete in dezechilibruri melanice. Cercul ochilor, membranele ce inconjoara ochiul sa aiba culoarea galben palid, alb precum caranculii sau in functie de penaj, sa nu fie foarte carnoase sau umflate ca ochiul sa nu-si piarda rotunjimea si volumul.
Ciocul: mijlociu si gros sub forma de cui, iar partea superioara a mandibulei superioare respecta curbura capului. Ambele mandibule trebuie sa fie perfect inchise, fara deviatii laterale. Porumbeii rasa Laudino Seviliano are ciocul de culoarea osului, albinoasa. Carunculii nazali sunt abundenti, uniformi in ambele extremitati si cu minimum de rugozitati. Are forma unui triunghi echilateral, iar unghiurile rotunjite. Vazut din fata, ciocul impreuna cu caranculii trebuie sa acopere partial fata, verigile din partea inferioara a ciocului sunt rotunde, carnoase, asemanatoare ca compozitie cu carunculii nazali. De obicei sunt 3 la numar si au dimensiunea unui bob de mazare, cea din mijloc de sub varful ciocului fiind mai mare decat celelalte doua situate sub partile laterale ale bazei ciocului; poate avea si o veruga cea din centru dar mai mare, ori celelalte doua laterale la fel mai dezvoltate.
Gatul: este zvelt si drept.
Gusa: este umflata, rotunda, pe jumatate lasata in jos ca o para cu penaj matasos si moale. In partile laterale acopera coatele aripilor. Gusa daca are o pliere incepand de sub cioc in jos pana la baza impartind gusa in doua parti egale este o calitate foarte apreciata.
Spatele: lat.
Aripile: trebuie sa ajunga varfurile cu nivelul cozii asezate pe ea. Trebuie sa aiba 11 pene primare.
Coada: mijlocie si plana
Picioarele: mijlocii, puternice, rosii.
Penajul: matasos si moale.
Culoare si desen: se admit toate culorile, totusi se puncteaza mai putin cele ce au pene albe intercalate din cauza dezechilibrului de nuanta.
Defecte grave: gusa mica sau prea lasata; marime sau greutate disproportionate; la cap lipsa uniformitatii, liniilor; caranculi nazali inegali; cioc fin sau forma de cioc de papagal; ochii carnosi; aripi cazute; etc.
Marime inel: 9 mm
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.