Originea: Rasa a fost selectionata in Drobeta Turnu Severin si imprejurimi in perioada anilor 1930-1940 din porumbei jucatori de Galati si porumbei autohtoni potrivit vederilor crescatorilor din regiune.
Aptitudini de zbor: Sunt porumbei de zbor de mare inaltime cu lungi perioade de disparitie, fara joc, cu durata medie de 4-6 ore, unele exemplare depasind frecvent 8 ore.
Capul: rotunjit, usor tras spre cioc.
Fruntea: usor bombata.
Ceafa: ceafa neteda, uneori motata.
Ochii: albi, negri, unul alb, altul negru (ceacari), cu irizatii rosiatice mai mult sau mai putin pronuntate. Sunt unele exemplare cu ochi galbeni, dar in numar mai mic. Genele sunt albe sau rozalii, simple sau duble.
Ciocul: e de lungime mijlocie sau lunga (ciocosi), de culoare alba sau canita (ciulit) avand lungimea de 10-20 mm. Umflaturile de la baza ciocului sunt scurte, iar suprafata lor este neteda si pudrata cu alb.
Gatul: de lungime mijlocie cu tinuta verticala si barbie frumos scobita.
Pieptul: larg, bombat, putin ridicat, perimetrul toracic fiind de 20-24 cm.
Spatele: de lungime mijlocie se continua inclinat spre coada
Aripile: lungi de 24-26 cm, cu anvergura de 65-68 cm si sunt purtate deasupra cozii.
Coada: lunga de 12-14 cm cu un numar de pene ce variaza intre 12-16 rectrice cu sau fara glanda uropigeana. Cei cu 14-16 rectrice se numesc stufosi.
Picioarele: au lungimea de 7-8 cm, sunt puternice, neincaltate; ghiarele sunt albe.
Penajul: bogat, lins, strans legat de corp.
Culoare si desen: Porumbeii din rasa Zburator de Severin pot fi baltat pe albastru cu coada albastra sau cu coada alba, baltat pe rosu cu coada rosie sau alba, baltat pe negru cu coada neagra sau cu coada alba si albi complet. Exemplarele baltate pe albastru cu coada albastra − denumite vioriu − sunt de un albastru deschis sau cenusiu cu doua dungi negre sau ruginii pe aripi si chenare negre pe coada vanata. Capul este uneori alb, uneori cu mascatura colorat. De asemenea albe sunt barbia impreuna cu partea anterioara a gatului, idem partial gusa. Remigele aripilor sunt albe, iar abdomenul partial alb. Penele subcodale pot fi albe sau albastre. Exemplarele cu coada alba − indiferent de culoarea baltaturii de pe corp − au capul, partea anterioara a gatului, pieptul, abdomeniul si cloaca, albe, colorate fiind ceafa si capacele aripilor care la randul lor pot fi baltate cu alb.
Greseli: cap turtit; ochi negrii; cioc colorat, subtire si indreptat orizontal; gat prea lung sau prea scurt; coada bicolora; remigele primare colorate. In plus, la exemplarele cu coada alba, sunt considerate defecte fulgii colorati la tartita si in regiunile specificate mai sus ca fiind albe. De asemenea, la exemplarele baltate, cu coada de culoarea baltaturii defect este si culoarea alba a pieptului si abdomeniului.
Marimea inelului: 7 mm
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.